Lachyoga


Martine Norden

Lachyoga is lachen zonder reden. Lachyoga heeft zijn oorsprong in India en is ontstaan uit serieuze onderzoeken. Lachyoga is minder yoga dan we denken. Het is een combinatie van wijsheden uit de Indiase ademhalingsleer met nieuwere wetenschappelijke inzichten van de Indiase arts Madan Kataria. Over de hele wereld is Lachyoga inmiddels bekend en wordt het beoefend.

Bij de workshop Lachyoga doen we verschillende oefeningen met ademhaling, strekken, ontspanning, meditatie, dans en beweging maar ook met interactie. We beginnen met rustige oefeningen, bouwen de energie op en sluiten af met een ultieme ontspanning. Eén ding is zeker: je gaat lachen! Want lachen is namelijk heel aanstekelijk. Dat komt door de spiegelneuronen. Ga maar eens voor de spiegel staan en ontdek het zelf!

Ontdek tijdens de kracht van samen lachen en de verbinding die je daarna voelt met jezelf en de mensen om je heen.

Mijn naam is Martine Norden. Een aantal jaren geleden ontdekte ik de kracht van het lachen tijdens een lachworkout. Toen wist ik meteen: hier wil ik meer mee doen! Dat heb ik gedaan. Ik heb een cursus gevolgd tot trainer. Ik heb ondertussen al veel lachworkouts gegeven. En het plezier dat ik aan de workouts beleef is altijd gebleven. Het klinkt misschien een beetje “over de top” maar het geeft mij veel voldoening en plezier als ik zie hoe blij, voldaan en verbonden een groep is na een uur samen lachen. Daar doe ik het voor!

www.lachworkout.nl