Corona protocol

Op deze pagina vind je informatie over de belangrijke spelregels, de aanpassingen in accommodaties, programma’s, boekingsvoorwaarden en interpretatie verwarring van de overheidsregels t.a.v. festivals.

Met verschillende groepsruimtes verspreidt over het grote terrein van Venwoude en het plaatsten van tenten kunnen we het Healing Festival helemaal aanpassen aan de geldende, actuele maatregelen van de overheid en RIVM.

Respect voor gezondheid en de maatregelen van de overheid en RIVM
In onze visie staat welzijn, gezondheid en veiligheid tijdens het festival centraal. Dit geldt natuurlijk ook in deze bijzondere tijd met maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Corona virus. Venwoude heeft protocollen opgesteld waarbij de gehele accommodatie is ingericht op de 1,5 meter maatregel voor het geven van retraites/workshops. Het programma van het festival is zorgvuldig aangepast aan deze situatie.

De belangrijkste basisregels
Vanaf 1 juli worden een aantal beperkingen opgeheven waardoor er meer ruimte en ontspanning komt in de omgang met elkaar. Naleving van de belangrijkste basisregels blijft belangrijk.

 • Voor iedereen blijft gelden: houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, was vaak je handen, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals verkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden. Bij koorts en/of benauwdheid blijven ook huisgenoten thuis. Bij 24 uur zonder klachten mag je weer naar buiten.
 • Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte: zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand kunt blijven en als dat niet mogelijk is, ga dan ergens anders heen.

Aanpassingen in accommodaties
Venwoude heeft protocollen opgesteld om deelnemers op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De protocollen zijn voor het gebruik van de workshopzalen, tenten, de eetzaal, de ontspanningsruimtes, de slaapkamers, de gangen en trappen, de keuken en het sanitair.

 • Afstand indicaties in het gebouw: op diverse plekken worden deelnemers geattendeerd op 1,5 meter afstand houden. Waar nodig worden looprichtingen aangegeven in het gebouw.
 • Overnachten kan op 1 of 2 persoonskamer, tent of camper/caravan. Sanitair wordt gedeeld en zal dus na ieder gebruik ontsmet moeten worden.
 • Maaltijden in de eetzaal en op het terras van de witte villa. Er is een indeling dat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. Er is buffet waar men één-voor-één langs loopt om eten op te scheppen.
 • Ontspanningsruimten: er is een indeling dat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit.
 • In de workshop ruimte is het maximum aantal deelnemers gebaseerd op de 1,5 meter maatregel.
 • Workshop materialen: iedereen heeft gedurende het hele festival eigen attributen (yogamat, drinkflesje, dekentje).
 • Individuele sessies Healingveld: ter plekke te boeken en volgens de hygiëne maatregelen voor contactberoepen.
 • Mondkapjes en handschoenen hebben een toegevoegde waarde als het niet mogelijk is om afstand te houden of als je jezelf prettiger voelt. Zelf meenemen wat je wilt gebruiken.

Aanpassingen in programma

 • Binnen: rustige ontspannende workshops in goed geventileerde ruimten. Workshops zoals meditatie, healings, rustige bewegingen en sharings.
 • In de Larikszaal zijn de dansworkshops. Grote ruimte met uitstekende ventilatie.
 • Buiten: actieve, workshops zoals ademwerk, zingen en yoga kunnen in de tent plaatsvinden of buiten met 1,5 meter afstand.
 • Workshops in het bos met 1,5 meter afstand tussen de mensen.

Interpretatie-verwarring van de overheidsregels t.a.v. festivals en samenkomsten.

 • Vanaf 1 juli is er geen maximum aantal deelnemers meer aan binnen en buiten samenkomsten, met in achtneming van de 1,5 meter maatregel.
 • Vanaf 1 juli zijn sportscholen, dansscholen, yoga centra’s en sauna’s weer open. ​

​​Aangepaste annuleringsvoorwaarden
De annuleringsvoorwaarden zijn gedurende de coronacrisis aangepast. Mocht het zover komen dat je het festival moet annuleren dan gelden de volgende aangepaste annuleringsvoorwaarden:

 1. Bij annulering vóór 15 juni wordt het volledige bedrag minus € 25 administratie kosten teruggestort.
 2. Bij annulering na 15 juni tot 1 week voor het festival is 50% van het entrée bedrag verschuldigd.
 3. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang, is het gehele bedrag verschuldigd. Het staat de deelnemer vrij om in dat geval het entreebewijs door te geven of verkopen aan een andere persoon. De deelnemer laat de organisatie van het Healing Festival weten wie ervoor in de plaats komt.
 4. Als het Festival op last van derden gestaakt dient te worden verleend Stichting Helende Evenementen geen restitutie van inschrijfgelden.